fredag den 24. juli 2009

Cia som hyrdehund

Zealand Shepherd ? Også kendt som Australian Shepherd

En rigtig Australian Shepherd skal da også prøve at hyrde, så en tur til www.tiptopaussie.dk for at prøve.
Cia - den lille stressbombe - var bare så fokuseret og villig til lære. Hun var rolig og helt uden lyd inde hos fårene. Halen var i ro, og hun søgte frem mod fårene sammen med mig.


Vi var inde tror jeg 5 gange i en stor roundpen, hvor vi gik rundt langs hegnet efter trænerens anvisninger. Så kunne vi få besked på at dreje mod fårene - og gå frem et skridt ad gangen - og netop kun gå fremad, når Cia kiggede på fårene. Jeg måtte på intet tidspunkt kigge på Cia - kun på fårene. Cia's belønning var så at måtte gå frem mod fårene, når hun kiggede på dem.

Efter nogle gange, fik vi lov til at tage indtil flere skridt frem mod fårene i stedet for blot et enkelt ad gangen, ligesom vi også skulle presse dem frem i roundpen'en. Og de flyttede sig rigtig nok. Jeg var så stolt af Cia og har allerede bestilt næste lektion.

Chiko, Uno og Cia var på en god lang løbetur ud over markerne, og Uno fik rigtig god hjælp af Chiko til at sætte Cia på plads - hun glemmer det blot alt for hurtigt. De kom hjem med grønne, ulækre ben og var begge ildelugtende.


To store Aussier mod en lille-bitte Aussie

Aussier ud over stepperne


Dusty 6 kg Cavalier Spaniel var her på ferie - og disse 6 kg hund kunne Cia respektere
(og han må gerne være i sofaen i modsætning til de to andre!)

Den stærke sol får Uno til at miste sin flotte sorte farve, så hun ligner en, der har fået en dårlig farveskylning (mahogni-farve)

Cia er efterhånden mere og mere stress bombe. Ved hendes første måned her sprang hun ud fra første trappetrin - okay nok. Anden måned = andet trappetrin. Tredie måned = tredie trappetrin. Fjerde måned = fjerde trappetrin. Femte måned = okay det blev så voldsomt nok, så hun veksler nu mellem 3. og 4. trappetrin - livet er simpelthen for kort til trapper - og hun har så meget, hun skal nå. Jeg er ved at lægge hovedet i blød for at få noget mere ro i hende - for det er noget skidt for hende at være så stresset. Hun har også svært ved at være i ro, når Uno bliver trænet - eller hun blot selv skal vente mellem to øvelser. Underligt nok var hun noget mere i ro, mens hun sad over ved hyrdningen.


Cia er bange for kælderlemmen - og en rist, som vi møder på gåturen!

Hejsan Sverige - here we come.
Vi venter på en ormekur (avmaskning) i næste uge for at kunne tage på besøg i Sverige. Cia's rabies vaccination er nemlig godkendt, så hun er nu klar til at tage på kennel-besøg 'hjemme' i Sverige.

Gode ben til Uno

Cia fuld af liv

Ingen kommentarer:

Send en kommentar