fredag den 31. juli 2009

Hyrdetræning ctr lydighedstræning

Cia har nu igen været til hyrdetræning - og det er bestemt noget, hun kan lide. Hun var 2 gange i roundpen'en og 3 gange på den store fold for at drive fårene.
Igen viste hun sig fra sin bedste side - flot i roundpen'en. Hun var meget hurtigt med på, hvad der skulle foregå og var både opmærksom og fokuseret.
I vores første forsøg på at drive fårene havde jeg en del at lære; Cia var lidt mere interesseret i de mange fårelorte, som naturligt også var i folden, men fårene flyttede sig da for hende - dog den forkerte vej rundt.

I anden og tredie var vi begge meget mere opmærksomme, og fårene blev drevet lige derhen hvor de skulle. Hvis fårene satte i løb, stoppede vi blot op - og ligeså fårene (dyygtige får).

Faktisk var det mest utrolige, at Cia var super-rolig, når hun ikke var på. Fårene stod ca. 8 m fra hende og 2 m derfra lå en anden Aussie afdækket. Cia lagde sig blot under bænken og var helt afslappet. Når vi skulle på igen, var hun så klar.
Ved lydighedstræning er det noget helt andet. Cia er klar HELE TIDEN. Hvis pausen/instruktionen er for lang, giver Cia meget lyd fra sig - virkelig befordrende for en tinnitus. Hun er utålmodig og giver virkelig udtryk for det. Når hun så skal lave noget, er hun 100% med og meget 'effektiv', men pauser er hun altså ikke skabt til. Jeg får virkelig et job med at lære hende at slappe af og være afventende.
Ligeså når jeg går tur med både Uno og Cia. Cia skal ikke se ret meget, som afviger fra hverdagen, før hun gør opmærksom derpå. Og Uno er hurtig til at støtte op om hende. Det må se utroligt komisk ud, når jeg kæmper med de to hunde for at holde dem i ro.

Men frustrerende er det faktisk.
Nåh ingen har vel lovet at det skal være let at have hund.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med dagen Cia. :)
    Savner ei oppdatering her ja..??

    Klem fra oss i Norge, og søster Ronja.

    SvarSlet